Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanapé torta mesefigurákkal

2011.11.15

Kanapé torta mesefigurákkal

 

Kisunokám 4 éves lett, neki készült ez a mesefigurákkal diszített ágyikó.

 

t1.jpg

A torta tésztáját a répatorta receptje szerint készítettem, -leírása ott található- mivel arra gondoltam, hogy ez piskóta tésztából nem biztos, hogy jó lenne, mert az egy puhább tészta.

Egy nagy tepsibe dupla adagot készítettem a répatorta receptjéhez mérten. 1/3-a lett a kanapé alja, majd több mint a fele a kanapé hátulja, amit hullámosra vágtam és a alsó lap mögé állítottam. 10 dkg vajból 10 dkg porcukorból krémet kavartam és ezzel ragasztottam össze a tésztát és be is vontam vele vékonyan, hogy a marcipánt rá tudjam tenni.

A maradék tésztából készült a kanapé oldala, illetve a lemorzsálódott részből a párnák. A bevonáshoz kb 75 dkg marcipánt használtam. A marcipánt porcukorral meghintett gyúrólapon kinyújtottam és a krémes tésztát bevontam vele. A leeső marcipán részeket újra összegyúrtam, kinyújtottam és a maradék tésztarészeket elmorzsoltam és rátettem a marcipánra amit derelyevágóval körbevágtam, hogy cakkos legyen a párna széle. Beletettem a morzsás részt és párnákat formáztam belőle, illetve a még megmaradt marcipánból rózsákat formáztam és az összetételekhez vékony hurkákat, golyócskákat nyújtottam.

Készen kapható marcipánfigurákkal díszítettem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.