Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsos és májas leveles süti

2011.02.21

Húsos és májas leveles sütike

A leveles tészta felhasználásásnak egy újabb változata. Mi nagyon szeretjük ezt a sokoldalú tésztát, nagyon jól használható édes és sós sütik készítéséhez, percek alatt jobbnál-jobb fínomság készíthető belőle és ami nem utolsó szempont, hogy olcsó:)

Kép

A májashoz a csirkemájat apró kockára vágom és jó hagymás alapon, picit borsozva pörköltszerűen olajon megsütöm. A húsoshoz darált húsból készítek pörköltet, szintén olajjal.  A tésztát kinyújtom, egy tésztát 9 részre vágok, a szélét körbe kenem tojássárgájával, a tészta alsó felére ahová a töltelék kerül zsemlemorzsát szórok, ami felszívja az esetleges zsíradékot, bár igyekszem zsírmentesen rászedni.

Ráhajtom a felső lapot, a széleit rányomkodom, villával is megnyomkodom és tojással lekenem, mehet a sütőbe. A húsosnak a tetejét be szoktam vágni, hogy az esetleges gőz ki tudjon jönni és ne repedjen meg a tészta, a májasnál ez nem szokott előfordúlni.

Íme a májas: 

Kép

......és a húsos:

Kép

...nagyon-nagyon fínom, érdemes kipróbálni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.