Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagyma krémleves

2010.08.08

Hagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej hagymaKép
  • 2 dl főző tejszin
  • 1 húsleves kocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • só, delikát ételízesítő
  • 2 l víz
  • leves betét , álltalában ezekkel a leves betétekkel esszük, ez vagy a leves gyöngyök vagy grízgaluska, de fínom pirított kenyér kockákkal is.

 

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. amikor szép üveges a hagyma rátesszük a lisztet, 1-2 percig kavargatva piritjuk, majd felöntjük a vízzel és puhára főzzük a hagymát. Teszünk bele sót, delikátot és a húsleves kockát.

Amikor a hagyma puhára főtt, turmix géppel vagy merülő mixerrel összeturmixoljuk a darabos hagymát és visszatesszöük a tűzhelyre. Beleöntjük a tejszínt és felfőzzük .Ha szükséges még sózzuk, ízesítjük. A leves betéttel tálaljuk.

...és íme a végeredmény egy nagyon fínom könnyen elkészíthető leves:

Jó étvágyat hozzá!

 

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.