Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DNK, azaz dagasztás nélküli kenyér

2011.06.13

DNK, azaz dagasztás nélküli kenyér

 

kenyer0.jpg

Egy fél kilós kenyérhez szükségünk van  37,5 dkg lisztre ( most ehhez a kenyérhez 20 dkg sima lisztet és 17,5 dkg graham lisztet használtam, a liszt tetszés szerint variálható), fél evőkanál szárított élesztőre, fél evőkanál sóra, 2 dl meleg vízre, 1 dl tejre, fél evőkanál mézre, 2 evőkanál olajra.

Először a száraz hozzávalókat összekavartam, majd a liszt közepébe egy kis mélyedbe beletettem a melegvizet, a tejet az olajat és a mézet, összedolgoztam és kelni hagytam kb. másfél órát.

Amikor megkelt lisztezett felületre borítottam, kicsit áthajtogattam, majd kenyér formára formáztam.  Jénai tálban tettem be az előmelegített sütőbe, de előtte az üres tálat betettem a sütőbe, hogy átforrósodjon és a forró edénybe tettem a megkelt tésztát, így nem sül bele a tálba, sütés után szépen kijön a tálból.

A tészta tetejét éles késsel 3 helyen mélyen bevágtam, majd rátettem a tálra a tetejét és először lefedve sütöttem 20 percig, majd levettem róla a tetejét tovább sütöttem még tető nélkül 10-15 percig.  a sütőből kivéve még forrón vízzel vékonyan átkentem, majd kihűtöttem.

Fínom kis kenyér lett a végeredmény...........

 

kenyer2.jpg

 

kenyer3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Achat Ligne Kamagra Quebec EllInwabs

(EllUnsemy, 2019.10.02 01:43)

Propecia Espana Bueno Can I Buy Plavix In Canada Cephalexin 500 Mg Dosage For Cats <a href=http://leviinusa.com>levitra 10</a> Dosis De Cialis Buying Viagra In India Mejor Que Viagra